Alianta Romanilor Digitali emblema plus logo.

COMUNICAT DE PRESA: ARD PROMOVEAZA VOTUL DIGITAL

15 ian. 2024

Alianța Românilor Digitali (ARD) a anunțat astăzi că va promova introducerea votului electronic în România.

"Votul electronic este o modalitate sigură și eficientă de a vota, care ar putea îmbunătăți semnificativ procesul electoral din România", a declarat președintele ARD, Sorin Voinea. "Votul electronic ar putea face procesul electoral mai accesibil pentru cetățenii români, indiferent de locul în care locuiesc sau de situația lor socială sau economică."

ARD susține că votul electronic ar avea următoarele avantaje:

• Accesibilitate: Votul electronic ar putea fi accesibil pentru toți cetățenii români, indiferent de locul în care locuiesc sau de situația lor socială sau economică.

• Eficiența: Votul electronic ar putea face procesul electoral mai eficient, reducând timpul și costurile aferente.

• Siguranța: Votul electronic ar putea fi mai sigur decât votul tradițional, prin utilizarea de tehnologii de securitate avansate.

ARD a anunțat că va începe o campanie de informare a cetățenilor români despre avantajele votului electronic. Partidul va organiza evenimente și va desfășura campanii online pentru a promova această inițiativă.

Votul electronic este o practică deja existentă în multe țări din lume, inclusiv în Statele Unite, Canada, Australia și Estonia. În România, discuțiile despre introducerea votului electronic au loc de mai mulți ani, dar până acum nu a fost adoptată o lege în acest sens.

ARD susține că introducerea votului electronic ar fi un pas important pentru modernizarea procesului electoral din România.

Vreau să fiu alaturi de voi #ARD

Built with ❣️ by ACVERA